• Poď na futbal!

          • V spolupráci s Mestom Košice a Košickou Futbalovou Arénou sa chystá veľké finále projektu „OCI, MAMI, zober ma na futbal“. 

            Dňa 27.4.2024 ( sobota ) sa uskutoční zápas najvyššej Slovenskej Futbalovej súťaže Niké liga, kde FC Košice privíta FC ViOn Zlaté Moravce a to v krásnej a modernej, dokončenej Košickej Futbalovej Aréne, kde aj naši žiaci budú ako prví mať možnosť zažiť atmosféru vypredanej Košickej Futbalovej Arény... 

            Pre našu školu je pripravených 100 vstupeniek ( v prípade väčšieho záujmu vieme doplniť... ).

            Vstupenky sú grátis a sú určené aj pre rodičov. Ak máte záujem o vstupenky, nahláste ho a) triednemu učiteľovi/učiteľke alebo mailom na riaditel@zszdana.sk alebo v kometári na FB (uvedte vždy meno žiaka a počet lístkov) do pondelka 22.4. do 12.00. Dopravu si rieši každý sám. Pedagogický dozor nebude, škola len ponúka vstupenky!

            Termín a miesto konania zápasu:

            Dátum: 27. apríla 2024

            Čas: 18:00 hod.

            Miesto: Košická futbalová aréna, Pri prachárni 13

            FC Košice – FC ViOn Zlaté Moravce

             

          • Via Historica

          • je šermiarsko-divadelná kumpánia, ktorá nás včera 11.4. zaviedla až do obdobia Samovej ríše. Informáciami nabitým, i vtipným predstavením nám tak spestrili bežné vyučovanie. A hoci sa to nezdá, kto dobre počúval, veľa sa aj naučil.

        • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2024/2025
          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2024/2025

          • sa konal 4. apríla. Prišlo naň 22 detí v doprovode rodičov i súrodencov. Deti si vyskúšali, ako to v tej škole bude. Odniesli si  zážitky, darčeky a pozvanie na Letnú školu. S rodičmi sme si dohodli stretnutie v máji.Radi privítame aj ďaľšie deti. Ďakujeme !

          • Global Money Week

          • V týždni 18.03. – 24.03. 2024 sme sa zapojili do súťaže Global Money Week SR 2024 a podporili finančnú gramotnosť na našej škole . Financie u nás doma a Čary s mincami: Druháci sa najskôr oboznamovali s pojmom finančná gramotnosť vypĺňaním pracovných listov. Obzerali a porovnávali mince, frotážou kúzlili mince na papieri, pokusom zistili,že sa mince dajú krásne vyčistiť v roztoku soli a octu. Magnetom porovnávali, ktoré mince sú magnetické a nakoniec uvažovali, koľko eur si vyžadujú alebo by mohli dostávať od mamy za domáce práce a opakom úlohy bolo rozpísať, aké domáce práce vykonáva mama - koľko eur jej za prácu dávajú deti...všade bola veľká nula :-D Deň s 5peniažkom: Vo štvrtom ročníku žiaci strávili deň spolu s 5peniažkom o financiách aby im neodleteli💸. Čítali, počítali, zahrali sa na "Kyle MacDonalda" a tiež vymenili 📎, tvorili a živo diskutovali.... Keď ja budem guvernérom ECB a V obchode: Piataci kreslili, ako by vyzerali peniaze, keby boli guvernérmi ECB ony. Zisťovali, za čo všetko dnes platia peniazmi, ako čítať cenovky, platiť v obchode, či plánovať financie v domácnosti. Ako ochránim svoje peniaze?: Šiestaci diskutovali o rôznych spôsoboch platieb v kamennom a online obchode, opisovali svoje skúsenosti, hovorili o bankových produktoch a bezpečnosti pri virtuálnych platbách. Pri ochrane peňazí si pozvali do triedy príbehy 5peniažka a jeho kvíz. 3D návrhy mincí Ôsmaci sa zoznámili s prostredím TinkerCad, v ktorom sa učia základy 3D modelovania. Žiacke vlastné návrhy - modely mincí - boli vytvorené v prostredí TinkerCad, uložené vo formáte .stl a následne boli spracované v programe Prusa Slicer. Niektoré modely nie je možné vytlačiť, pretože nespĺňajú základné požiadavky pre tlač (napríklad objekty sa žiakom pod určitým uhlom javia ako správne umiestnené, ale pri otáčaní v priestore bolo zistené, že nápisy levitujú - príprava pre tlač si vytvorí podpery, ktoré sa po vytlačení vylamujú a objekty tým pádom odpadnú). Najkvalitnejšie spracované modely budú vytlačené na 3D tlačiarni PRUSA MINI. Žiaci modely nielen navrhli, ale aj popísali ich hodnotu, či kurz na výmeny. Sme radi, že sme sa znova niečo nové dozvedeli.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Global Money Week.

          • Čítajme si 2024

          • je celoslovenská aktivita, ktorá slávi už 15 rokov a prebieha oficiálne od 18. do 22. marca KEDYKOĽVEK, KDEKOĽVEK a V AKOMKOĽVEK JAZYKU. Organizátorom je Linka detskej istoty a cieľom je podnietiť záujem detí o knihu, čítanie. Prekoná akcia tento rok počtom zúčastnených číslo 100 591?

          • Ponuka

          • Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zszdana/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 7.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              

          • Vzdelávanie pg. zamestnancov 1. stupňa

          • Názov aktivity: Implementácia inovatívnych vzdelávacích metód do výchovno–vzdelávacieho procesu na rozvoj finančnej gramotnosti na prvom stupni základnej školy

            Miesto konania: Základná škola Ždaňa 96

            Dátum: 7. 3. 2024                                            Čas od – do: 8:00 – 16:00 hod.         

                    

             

            V prípade potreby bude k dispozícii pre žiakov 1. stupňa ŠKD. Záujem prosíme nahlásiť triednym učiteľkám.

        • Informácie o Testovaní 9-2024
          • Informácie o Testovaní 9-2024

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ pod názvom Testovanie 9-2024 sa uskutoční 20. marca 2024 (streda)  z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. 

            Náhradný termín testovania 9-2024 sa uskutoční 4. apríla 2024.

            Cieľom testovania je získať prehľad o výkonoch žiakov na výstupe zo stupňa ISCED 2, porovnať ich výkon v testoch a poskytovať školám spätnú väzbu a kompletnejší prehľad o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania. Výsledok žiaka slúži ako podklad pre prijímacie skúšky na stredné školy.

            Za prípravu a metodické riadenie priebehu testovania zodpovedá Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania.

            Viac informácií o Testovaní 9 tu. 

          • OZNÁMENIE

          • so súhlasom RÚVZ a zriaďovateľa školy budú mať žiaci v dňoch 20.2-23.2. 2024 tzv. chrípkové prázdniny. Do školy sa vrátia po jarných prázdninách, teda 4.marca 2024

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Deň bez tašiek

          • je zábavná aktivita, ktorou si pripomíname, že v rôznych kútoch sveta nie je pre školopovinné deti  samozrejmosťou vlastniť krásnu školskú tašku. A naši žiaci nápadmi len tak sršali...presvedčte sa sami :

    • Kontakty

      • Základná škola, Jarmočná 96, Ždaňa
      • T.č. škola: 0556980001 Riaditeľka: 0911971935 mail: riaditel@zszdana.sk Zástupkyňa mail: zastupca@zszdana.sk Školská jedáleň: 055 6980065 mail: jedalen@zszdana.sk Ekonóm: 055 7288661 mail: ekonom@zszdana.sk
      • ZŠ , Jarmočná 96, Ždaňa, 044 11 Ždaňa, Jarmočná 96 okr. Košice-okolie 04411 Ždaňa Slovakia
      • 35544279
      • 2021657913
    • Prihlásenie